Událost

JUK: přírodovědné zaměření IV

Fakulta tělesné výchovy a sportu

Uvažuješ o studiu na Univerzita Karlova a chceš vědět, jak to u nás chodí? Přijď si vyzkoušet vysokoškolský život „nanečisto“!

Účast na Juniorské univerzitě je zdarma! JUKni do vysokoškolských lavic i Ty!

Program se v letošním akademickém roce opět uskuteční hybridní formou, tj. pro omezený počet účastníků prezenčně v Modré posluchárně, Celetná 20, Praha 1 a neomezeně pro veřejnost ve formě on-line přednášek. Přednášky přírodovědného zaměření se konají vždy v pondělí v čase od 17.00 do 18.30 hod.


4. prosince – Fakulta tělesné výchovy a sportu: Stres pomocník nebo zabiják?

Často máme tendenci stres chápat pouze v jeho negativní konotaci. Nicméně jako skoro vše, tak i stres má dvě tváře. Tu, která může podpořit vznik onemocnění a škodí nám, ale i tu, která z nás dělá super-lidi a umožňuje nám přežít a adaptovat se na neuvěřitelné životní environmentální, fyzické i psychické podmínky. Pojďme si ukázat, jakým způsobem stres působí na naše tělo a proč nám někdy život zachraňuje a jindy nám ho pomalu ničí. Ukážeme si i pár jednoduchých cviků, které nám pomohou zvládnout emoční stres.

Přednášející: Doc. RNDr. PhDr. Ing. Jana Jaklová Dytrtová, Ph.D.  je vedoucí výzkumné skupiny Biochemicko-genetické markery a působí na katedře biomedicínského základu v kinantropologii. Zaměřuje se na biochemické a analytické metody ke studiu a pochopení procesů v našem těle.

Začátek akce 4. prosince 2023 v 17:00
Konec akce 4. prosince 2023 v 18:30
Organizátor Fakulta tělesné výchovy a sportu
Místo konání akce Modrá posluchárna, Celetná 20, Praha 1