Událost

JUK: lékařské zaměření III

Lékařská fakulta v Plzni

Uvažuješ o studiu na Univerzita Karlova a chceš vědět, jak to u nás chodí? Přijď si vyzkoušet vysokoškolský život „nanečisto“!

Účast na Juniorské univerzitě je zdarma! JUKni do vysokoškolských lavic i Ty!

Program se v letošním akademickém roce opět uskuteční hybridní formou, tj. pro omezený počet účastníků prezenčně v Modré posluchárně, Celetná 20, Praha 1 a neomezeně pro veřejnost ve formě on-line přednášek. Přednášky lékařského zaměření se konají vždy v pondělí v čase od 17.00 do 18.30 hod.


16. října – Lékařská fakulta v Plzni: Porod

Přednáška na téma Porod posluchače provede základní porodnickou terminologií, procesem fyziologického porodu a péčí o rodičku a plod v době porodu. Nahlédneme společně do tajů procesu vlastního zrození a v následující diskuzi můžeme otevřít jakékoli zajímavé porodnické téma… A není jich málo. Těším se na společné setkání.

Přednášející:Doc. MUDr. Jiří Presl, Ph.D. působí jako přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky FN Plzeň a LF UK v Plzni s 21letou praxí v oboru. Hlavní oblastí expertízy a odborného zájmu je subspecializace onkogynekologie a robotické chirurgie, ve které je proktorem pro ČR. Ve volném čase je fotograf, cyklista a cestovatel. 

Přijďte si poslechnout přednášku na téma porodu, jedinečného okamžiku, který Vás vtáhne a kvůli kterému se dáte na dráhu gynekologa-porodníka… i když nakonec, nebo právě proto, si zvolíte jinou subspecializaci. 

Začátek akce 16. října 2023 v 17:00
Konec akce 16. října 2023 v 18:30
Organizátor Lékařská fakulta v Plzni
Místo konání akce Modrá posluchárna, Celetná 20, Praha 1