Událost

Gaudeamus Brno

Univerzita Karlova

Zjistěte, co všechno u nás můžete studovat a vyzkoušejte si v doprovodném programu i praktickou ochutnávku toho, co Karlovka nabízí. Pojďte se přesvědčit, že studium je i zábava a dobrodružství objevování!


Program

Přednášky o studiu na Karlovce

Přednáška je tím pravým místem, kde načerpáte nejnovější informace o škole a nabídce studia. Dozvíte se vše od nabízených studijních programů, přes termíny a obsah přijímaček, až po informace o kolejích, menzách nebo mimoškolních aktivitách.

Na závěr každé přednášky probíhá losování účastníků o tři hodnotné ceny.

Přednáška Univerzity Karlovy se uskuteční každý den veletrhu od 10:50 do 11:10 v hale V, sál A.


Přiďte se za námi podívat na expozici číslo 19.

Studenti Karlovky se s Vámi rozdělí o své zkušenosti se studiem, přijímačkami a zodpoví všechny zvídavé dotazy.


Zveme Vás i na interaktivní fakultní doprovodné programy:

1. lékařská fakulta

Začínáme a končíme tím každý den. Ale umíme to opravdu dobře? Studenti zubního lékařství vám předvedou, jak si správně čistit zuby. A hlavně – proč je dobré to dělat pořádně. Úsměv prosím!


2. lékařská fakulta

Padesát odstínů šedi lidského těla aneb objevte s námi, co se skrývá uvnitř vás. Ukážeme vám, jak vypadá základní anatomie člověka při ultrazvukovém vyšetření. To si budete moci i sami vyzkoušet.


3. lékařská fakulta

Chcete se naučit některé z dovedností, které na fakultě trénujeme my? Naučíme vás odebrat nefalšovanou krev a zjistit, jaké to je někomu pustit žilou, či zachránit Karla, kterému zaskočil balónek.


Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Víte, čím vším se zabývá farmacie? Farmaceut je největším odborníkem na léky. Přijďte se podívat, jak vypadají různé lékové formy, a zda dokážete správně poznat rozmanité léčivé rostliny.


Filozofická fakulta

Přijďte za námi do Psychokoutku. Svěříme se vám s důležitými poznatky. Nebudou to ovšem žádné tajnosti, ale informace o přijímačkách a o studiu psychologie. A můžete se nás na cokoli zeptat.


Fakulta humanitních studií

Zažijte experiment „vězňovo dilema“. Plán selhal, policie vás má v hrsti, hrozí vám rok nebo deset let vězení. Záleží, jak se rozhodnete. Budete věrní, nebo prodáte komplice? A jde jenom o etiku?


Fakulta tělesné výchovy a sportu

To je výzva! Zastavte se u nás a změříme vám sílu stisku, výšku výskoku nebo hloubku předklonu. A zjistíte, jak si stojíte… ale hlavně vám ukážeme krásu a význam zdravého pohybu.


Katolická teologická fakulta

Proč jsou staré texty těžko čitelné? Protože vykreslit na pergamen gotická písmena husím brkem není vůbec lehké. U nás si to můžete zkusit. A čeká vás i poznávačka obrazů.


Lékařská fakulta v Hradci Králové

Zažijte medicínu na „vlastní kůži“. Máte jedinečnou příležitost s námi natrénovat umění chirurgického šití tady a teď a zjistit, jestli je pro vás medicína ta pravá.


Lékařská fakulta v Plzni

První pomoc prakticky: Jak přistupovat k člověku v bezvědomí? Co dělat při zástavě srdce? Jak zastavit masivní krvácení? Jaké použít škrtidlo a jak obvázat ránu? Odpovědi najdete u nás.

Sexuální výchova pro pokročilé: Na našem neformálním setkání se můžete otevřeně pobavit o důležitých tématech, která by neměla být tabu: o zdravé sexualitě, bezpečném sexu a reprodukčním zdraví.


Matematicko-fyzikální fakulta

Fyzikální experimenty: Jestli vás nebaví teoretické fyzikální poučky, a přitom chcete vědět, k čemu je fyzika dobrá, přijďte se podívat na naše experimenty. Uvidíte zajímavé optické jevy nebo hrátky s dusíkem o teplotě –196 °C.

Hlavolamy – rozcvička pro mozek: Některé hlavolamy vypadají jednoduše, ale dokážou pěkně potrápit! Řešení hlavolamů rozvíjí logické myšlení, představivost, paměť a zručnost. Přijďte si rozhýbat mozkové buňky k nám na stánek.


Právnická fakulta

Právo a pub quiz? Zdá se, že to nejde dohromady, ale my vám dokážeme, že ano. Formou oblíbeného „hospodského kvízu“ vás seznámíme se střípky ze studia i právní praxe.


Přírodovědecká fakulta

GEOLAB: Přijďte do naší geografické laboratoře. U nás se nudit nebudete, čekají na vás geografické kvízy a hry, věkové pyramidy, atraktivní letecké snímky a mnoho dalšího.

Kvízy pro milovníky přírody: Poznáte rozdíl mezi rejskem a hrabošem? Má vanad a bismut stejnou barvu? Prověřte u nás své určovací dovednosti!


Začátek akce 31. října 2023
Konec akce 3. listopadu 2023
Organizátor Univerzita Karlova
Místo konání akce BVV Brno, hala V