Událost

Workshop Věda do praxe: Chci inovovat!

Centrum pro přenos poznatků a technologií

Zajímá vás, co to je future thinking a jak vám může pomoct nacházet prostor pro uplatnění inovativních řešení? Přijďte na workshop nazvaný CHCI INOVOVAT aneb Jak vyhledávat lichá místa, kde jsou inovativní řešení potřeba?, a to 13. 4. od 14 hod.

Registrujte se zde. Počet míst je omezený.


Co se dozvíte?

Jak funguje inovační proces na univerzitě

Jak vyhledávat příležitosti pro uplatnění inovativních nápadů


Konkrétněji:

Ukážeme vám nástroje a techniky k mapování a vyhledávání vhodných inovačních příležitostí.

Představíme téma future thinkingu – díky němu budete lépe schopni odhalit budoucí výzvy a příležitosti, a na ty případně reagovat ve svém studijním i profesním životě.

Future thinking si vyzkoušíme na praktickém cvičení v týmech.

Budeme diskutovat o globálních mega trendech a o tom, jaký budou mít dopad na náš život.


Workshopem vás provede Kateřina Jiřinová

Kateřina vede kurz Živá laboratoř spolupráce a podporuje aktivity vedoucí ke zvýšení společenského dopadu univerzity. Vedla projekt TAČR v programu Beta2 - Megatrendy a velké společenské výzvy. Na VŠE FPH rozvíjela téma managementu inovací včetně výuky stejnojmenného předmětu. Mezi organizace, se kterými spolupracuje, patří např. České priority, Red Button, Nadace OSF, Milion Chvilek či Česko.Digital.


Hostem bude Alexandre Reznikow 

Alexandre je expert na future thinking. Má bohatou zkušenost s vedením a realizací foresightových projektů pro veřejnou správu (RVVI, MPO, MŽP). Zároveň zkoumá, jak by mohla česká veřejná správa systematičtěji využívat foresight při tvorbě veřejných politik, mimo jiné i politik výzkumu, vývoje a inovací. 


Kurz je určený převážně studentům Univerzity Karlovy. Pro externí zájemce je omezená kapacita – prosím, zaregistrujte se a vyčkejte potvrzovací e-mail od organizátorky.

Workshop je součástí kurzu MSI1 - Management vědy a inovací, který pořádá Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy. 


Začátek akce 13. dubna 2023 v 14:00
Konec akce 13. dubna 2023 v 16:30
Organizátor Centrum pro přenos poznatků a technologií
Místo konání akce Kampus Hybernská, budova D, 2. poschodí