Událost

Univerzita našich příběhů s Josefem Lustigem

Fakulta tělesné výchovy a sportu

Vážení studenti, kolegové, přátelé, kamarádi, v pondělí 13. března 2023 vás všechny srdečně zveme do Kampusu Hybernská, kde se od 17.00 můžete těšit na besedu v rámci projektu Univerzita našich příběhů, s režisérem, scénáristou a publicistou Josefem Lustigem.

Diskuzi předchází pozvání ke kávě a malému občerstvení od 16.00. 

Josef Lustig, syn českého židovského spisovatele Arnošta Lustiga, je absolventem pražské FAMU a dvou amerických univerzit. Po vzoru svého otce se věnuje filmařině, je známým scénáristou a publicistou. V osmdesátých letech asistoval na dokumentárních filmech o Šoa (katastrofě židů za druhé světové války) a vedl archivní výzkum pro U.S. Holocaust Memorial Council ve Washingtonu, DC. V devadesátých letech byl ředitelem Pražského semestru Americké univerzity z Washingtonu, DC na Filosofické fakultě a FAMU. Časopisecky zpracoval rozhovory s Jiřím Voskovcem. Josef Lustig se svým otcem natočil mimo jiné i velice známý dokument “Můj fotr a jeho nejoblíbenější koncentráky”. 

UNIVERZITA NAŠICH PŘÍBĚHŮ je diskuzní sérií, kterou připravujeme my, studenti Mezinárodního Studentského Týmu FTVS UK, s cílem nabídnout životní příběhy zajímavých osobností, ve kterých je možné číst, že život si můžeme obohatit díky ochotě vykračovat z našich bublin a komfortních zón. Společně poznáváme jiné kultury, obohacujeme se o zážitky z cestovních dobrodružství našich hostů, posilujeme hodnoty spolupráce mezi studenty a zaměstnanci; nebo se například dozvídáme o sportovním životě našich hostů. 


Program: 

  • 16:00-17:00 coffee & cake  

  • 17:00-18:30 diskuze


Registrujte se prosím zde.

Těšíme se na vás! 


Začátek akce 13. března 2023 v 16:00
Konec akce 13. března 2023
Organizátor Fakulta tělesné výchovy a sportu
Místo konání akce Kampus Hybernská