Událost

Juniorská univerzita – přírodovědné zaměření IV

Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Uvažujete o studiu na Univerzita Karlova a chcete vědět, jak to u nás chodí? Přijďte si vyzkoušet vysokoškolský život „nanečisto“!

Program se v letošním akademickém roce opět uskuteční hybridní formou, tj. pro omezený počet účastníků prezenčně v Modré posluchárně, Celetná 20, Praha 1 a neomezeně pro veřejnost ve formě on-line přednášek. Přednášky přírodovědného zaměření se konají vždy v pondělí v čase od 17.00 do 18.30 hod.


5. prosince – Farmaceutická fakulta v Hradci Králové: „Které deficity ve výživě snižují výkonnost lidského mozku a jak tomu zabránit?“ Pondělí 17.00 – 18.30 hod.

Někdy se stává, že pociťujeme, že náš mozek „nešlape“ jak by měl, hůře si vybavujeme nějaké informace, pociťuje únavu, úzkost, rozladěnost, hůře se soustředíme, jsme zmatení, nemůžeme si něco zapamatovat. Víte, že příčinou není často váš mozek, ale deficit některého nutrientu? Pokud se chcete dozvědět co je příčinou, jak si udržet váš mozek v nejvyšším výkonu, poslechněte si přednášku.

Přednášející: Doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D. vystudoval Farmaceutickou fakultu v Hradci, kde po absolvování prošel rigorózním řízením (PharmDr.) a postgraduálním studiem v oblasti Farmakologie  a toxikologie (Ph.D.). V roce 2013 habilitoval na Lékařské fakultě v HK v oboru Lékařská fyziologie.V rámci výuky je garantem a přednáší jak v českém i anglickém jazyce pro zahraniční studenty v předmětech Morfologie a fyziologie, Patologická fyziologie. V rámci výzkumu je odborně zaměřen na klinickou fyziologii výživy a metabolizmu u nádorových stavů, nutriční podporu u polytraumatizovaných pacientů, těhotných a kojících žen. Mnoho let se věnuje popularizaci vědy, kde např. od 2006 je pravidelným hostem v Československém rozhlase v Hradci Králové v pořadu Radioporadna.

Začátek akce 5. prosince 2022 v 17:00
Konec akce 5. prosince 2022 v 18:30
Organizátor Farmaceutická fakulta v Hradci Králové