Událost

Juniorská univerzita – společenskovědní zaměření I

Fakulta sociálních věd

Uvažujete o studiu na Univerzita Karlova a chcete vědět, jak to u nás chodí? Přijďte si vyzkoušet vysokoškolský život „nanečisto“!

Program se v letošním akademickém roce opět uskuteční hybridní formou, tj. pro omezený počet účastníků prezenčně v Modré posluchárně, Celetná 20, Praha 1 a neomezeně pro veřejnost ve formě on-line přednášek. Přednášky humanitního zaměření se konají vždy ve středu v čase od 17.00 do 18.30 hod. Jedinou výjimkou je přednáška 13. října, která se uskuteční ve čtvrtek ve stejném čase.


5. října – Fakulta sociálních věd: Politické strany v Česku aneb co jsou zač a k čemu Středa 17.00 – 18.30 hod.

Ústava České republiky říká, že náš politický systém je založen na soutěži politických stran. Jejich současná podoba je ale v mnohém varovná – sněmovní opozici tvoří ANO a SPD jako strany podnikatelského typu, KDU-ČSL a TOP 09 se dlouhodobě pohybují na hraně zvolení, Piráti stále nemohou najít svoji pozici, STAN se otřásá ve skandálech poslední doby, ODS jako hlavní vládní strana čelí řešení krize při lpění na vlastních dogmatech a třeba ČSSD úplně opustila Poslaneckou sněmovnu. V přednášce se proto podrobněji podíváme na to, proč v České republice silné a demokratické politické strany potřebujeme, jaká je konkrétně jejich aktuální kondice a jakým způsobem můžeme současný stav zlepšit.

Začátek akce 5. října 2022 v 17:00
Konec akce 5. října 2022 v 18:30
Organizátor Fakulta sociálních věd