Podzimní Juniorská Univerzita Karlova

16. 9. 2024

Jsi středoškolák a uvažuješ o studiu na Univerzitě Karlově? Chceš vědět, jak to na ní chodí? Zajímáš se o přírodní, lékařské nebo společenské vědy? Univerzita Karlova nabízí unikátní možnost účastnit se programu, který tě provede nejenom zajímavými zákoutími vědy, ale i samotné budovy této nejstarší středoevropské univerzity!

Program Juniorská univerzita Karlova simulující studium na vysoké škole realizuje Centrum celoživotního vzdělávání, a to v 5 zaměřeních - lékařském, společenskovědním, přírodovědném, humanitním a nově také informatickém zaměření, zpravidla od konce září do přibližně poloviny prosince.

Program je určen pro studenty středních škol (v případě gymnázií pro vyšší stupeň), každé z jeho zaměření probíhá 5 týdnů, přičemž se souběžně v různých dnech konají dvě zaměření (říjen, začátek listopadu) a po jejich ukončení další dvě zaměření (listopad, začátek prosince). Každý týden je tak uskutečněna jedna dvouhodinová přednáška příslušné fakulty v daném zaměření. Témata přednášek jsou průřezová podle zaměření jednotlivých fakult a jsou přizpůsobená věku studentů středních škol. V závěru programu obdrží úspěšný účastník prezenční formy programu osvědčení o absolvování programu, a to při slavnostním zakončení spojeném s komentovanou prohlídkou historického sídla Univerzity Karlovy simulujícím reálné promoce.

Program, jehož pilotní verze proběhla již v zimním semestru akademického roku 2015/2016, pokračuje i nadále a v akademickém roce 2024/2025 nabídne již své jubulejní desáté pokračování. Program se bude opět konat pro určitý počet účastníků prezenčně a pro neomezený počet účastníků distančně, v podobě on-line přednášek. Přihlášení do programu bude nutné pouze v případě účasti na prezenční formě. Pro účast na distanční formě programu závazná přihláška vyžadována nebude.

Přihlašování do prezenční formy programu bude spuštěno v pondělí 16. září v 16.00 hod.

Účast v programu je zdarma!

JUKni do vysokoškolských lavic i Ty!